Belangrijke mededeling.

Voor twee producten van Rolkem, met name Rolkem Super Gold en Rolkem Special Rose Gold, waren vermoedens dat deze een te hoge hoeveelheid aan metalen bevatten voor voedselconsumptie. De Britse voedselinspectie (FSA) heeft verschillende keren het moederbedrijf Rolkem in Zuid-Afrika de nodige voeselattesten gevraagd en deze niet bekomen. De uiterste termijn hiervoor was eind Juni 2018.

Gezien deze attesten niet voorgelegd werden, heeft het FSA dus besloten de VOLLEDIGE GAMMA Rolkem producten te verbieden voor consumptie.

De conclusie van FSA is dat de hoeveelheden van Rolkem in degelijk kleine hoeveelheden worden gebruikt in voedingsproducten dat dit waarschijnlijk geen gevaar vormt voor de gezondheid maar dit kan niet 100% worden aangetoond door gebrek aan informatie betreffende bepaalde ingrediënten.

FSA raad dus aan om de Rolkem niet te gebruiken op voedselproducten.

Twinkelcake heeft bijgevolg beslist de Rolkem producten NIET meer op zijn site te plaatsen en niet meer aan te kopen tot het bewijs van Rolkem wordt geleverd dat deze producten voldoen aan de normen van het FSA.

Wij houden u op de hoogte van alle verdere evolutie hieromtrent en rekenen op Uw begrip.

Voor meer info kunt U terecht op de site van FSA : www.food.gov.uk/news-alerts

 

© 2012 - 2020 TWINKELCAKE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel